3. plass og World Games kvalifisert!

Årets store stevne er over og jeg nådde alle målene mine på VM i Orlando! Jeg hadde tre hovedmål som var først og fremst havne på pallen, sikre World Games kvalifisering og å løfte over 600 kilo sammenlagt.

Det er utrolig deilig å innfri når det virkelig gjelder!


Oppkjøringen til VM 2016 har kanskje vært den mest emosjonelle oppkjøringen for meg så langt i karrieren. Under oppvarmingen i benkpress på NM kom jeg litt feil på siste løftet og jeg hørte noe sprake i skulderen, men når man er på stevne og kjemper om kongepokalen så prøver man å gjennomføre uansett.

Resultatet ble at jeg røyk ut og satt igjen med en jævla vond skulder.

Etter mye behandling uten særlig forbedring, tok jeg MR i slutten av august og fikk konstatert at jeg har en ganske stor labrumruptur i venstre skulder. Verden falt litt sammen for meg. Jeg innså hvor ekstremt viktig styrkeløft er for meg. Jeg fryktet at jeg måtte stå over VM og dermed ikke kvalifisere meg til World Games. Jeg ble ikke mer optimistisk etter møte med ortoped, som insisterte på at operasjon var eneste måten å få en funksjonell skulder på igjen. Redningen min ble fysioen til Rosenborg BK som ga meg opplegg for rehab-trening for å gjøre skulderen så bra som overhodet mulig. Etter at jeg fikk trent riktig en stund kjente jeg rask forbedring. I tillegg har jeg fantastiske behandlere rundt meg som har sørget for at kroppen er så bra den kan være.

På grunn av skulderen har skjortetreningen vært veldig restriktiv mot VM, og jeg må innrømme at jeg var ekstremt nervøs for benken på VM etter å ha kun hatt to godkjente løft på trening.

Benkpressen har fra før av vært mitt svakeste punkt, da hjelper det ikke akkurat å ha en skadet skulder i tillegg. Knebøy hadde gått veldig bra på trening og hadde mål om ny pers. Jeg har hatt flere lette løft på 240 kilo på trening, noe som er tangering av pers.

Knebøy
1. løft – 230 kilo

– åpnet på en veldig sikker vekt da knebøyen har vært ganske dårlig på stevner dette året. Løftet gikk lett og kontrollert.

2.løft – 235 kilo
– føltes relativt lett ut, men traff litt dårligere på teknikken.

3.løft – 237,5 kilo
– veldig kjedelig med 2,5 kilo høyning og enda et løft under pers, men her var det viktigst å sikre bronse i bøy!

Benkpress
1. løft – 130 kilo
– overlykkelig over å få et godkjent løft og sikre en total

2. løft 135 kilo
– bom

3. løft 135 kilo

– bom

Markløft
1. løft 225 kilo
– lett åpning.

2. løft – 230 kilo
– her ble det litt språkforvirring da Dietmar sa «to og tredve» (32), mens jeg og Marius som løp med høyningslappene hørte «to-tredve» (230). Her skulle vi egentlig ha gått på 232,5 for å gjøre 600 kilo sammenlagt. Med 230 kilo ville jeg havne på sure 597,5 kilo. Løftet gikk lett opp.

3. løft – 240 kilo
– vi valgte å kjøre en litt safe høyning. Treningen har gått ekstremt bra i markløft og jeg hadde forhåpninger om å dra 248,5 (verdensrekord) eller 250 kilo. Men plattingen var ekstremt glatt og vi valgte å ikke gutse ettersom jeg ikke hadde sikret 600 kilo sammenlagt. Løftet gikk relativt lett, men var ekstremt frampå og rettet ikke ut slik jeg bruker å gjøre. Men jeg fikk løftet godkjent – NY europarekord, pers med 5 kilo og 607,5 kilo sammenlagt!!

Jeg er veldig fornøyd med å nå hovedmålene jeg satt meg for VM, men jeg føler jeg hadde en del flere kilo inne.

I år har jeg faktisk ikke perset i verken knebøy eller benkpress, så det skal jobbes hardt mot nye perser i alle tre i 2017. Jeg gleder meg ekstremt til å komme i gang med hard trening igjen mot nye høyder. Nå har jeg har hatt en litt rolig periode på grunn av sykdom, men nå begynner formen å komme seg. Da er det på tide å optimalisere kosthold, kosttilskudd og behandlinger igjen.

Jeg ønsker alle lesere og følgere på BedreTrent.no og Proteinfabrikken en god førjulstid og håper alle husker å kose seg litt ekstra mellom treningene denne høytiden!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer