3 markløftvarianter med kettlebell

Markløft er en god øvelse for særlig, bein, sete og rygg, og øvelsen kan utføres med både stang, manualer og kettlebells.

Her får du tips til 3 varianter utført med kettlebell – et godt alternativ hvis alle vektstengene er opptatt i typisk «prime time», eller bare for variasjonens skyld. Det kan også være enklere å jobbe med kettlebells for en som er helt fersk innen styrketrening og/eller synes det er skummelt og vanskelig å få inn god teknikk med stang og vekter.

Alle disse 3 øvelsene trener de nevnte muskelgruppene, men på grunn av litt ulik plassering med føttene på de forskjellige variantene så vil du for eksempel bruke litt mer av blant annet bakside lår og rumpe i rumensk markløft og litt mer av innside og forside lår i sumomarkløft.

Prøv deg litt frem og husk at du fint kan trene med to kuler hvis én blir for lett i de to første øvelsene som jeg viser her:

View this post on Instagram

👆 Tips til 3 markløft-varianter med kettlebell: 1) Rumensk markløft – fokuser på å ta ut mesteparten av bevegelsen i hofta samtidig som du holder en sterk, nøytral rygg. Her jobber du ekstra godt med bakside lår og sete. 2) Sumomarkløft – her jobber du godt med både lår (bakside, innside, fremside) og sete. Denne varianten kan opplevelses som mer skånsom for korsryggen. 3) Koffert-markløft – en variant som setter større krav til kjernemusklene for å klare stabile løft. Lat som du skal løfte opp en tung koffert ved å bruke musklene i både lår, sete og rygg, og ikke minst kjernen. God trening!😁 #shapeupnorge #vgvektklubb #proteinfabrikken #treningsglede #markløft #kettlebells #personligtrener

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

God trening!

Kommentarer

kommentarer