3 kosttilskudd til deg som vil bli sterk

For å bli sterkere må du kombinere det å trene tungt sammen med nok hvile og nok mat. I tillegg finnes det flere ulike typer kosttilskudd som kan ha en positiv effekt på styrkeutviklingen din gjennom å blant annet bedre prestasjonsevne og stimulere til muskeloppbygging.

Her får du tips til 3 ulike bestselger-produkter til deg som har som mål å øke styrken: 

1) Kreatin
Kreatin er det mest veldokumenterte kosttilskuddet som finnes på markedet i dag. Dette er et prestasjonsfremmende kosttilskudd som har positiv effekt på ens evne til å utvikle både maksimal styrke og til å gjenopprette energinivået i muskulaturen etter en belastning. I kroppen vår har vi et stoff som kalles ATP (Adenosintrifosfat) som vi kan kalle for et energigivende stoff gjennom en kjemisk prosess. Vi har andre kilder til energi også, som for eksempel karbohydrater og fett, men det tar lengre tid å konvertere disse næringsstoffene til brukbar energi. Når du gjør et stykke arbeide raskt og intensivt, slik som styrketrening eller sprint, så må musklene kontrahere. Musklene trenger da rask tilførsel av energi og denne energitilførselen kommer rett fra ATP. Når musklene dine forbruker ATP som energi settes en kjemisk prosess i gang hvor ATP blir brutt ned i to enklere kjemiske stoffer ADP (Adenosindifosfat) og uorganisk fosfat. Denne prosessen der ATP blir forandret til ADP frigjør energi som gjør det mulig for musklene å trekke seg sammen (kontrahere), men vi har kun begrensede lagre av ATP og ADP kan ikke brukes for å oppnå samme energigivende effekt. Det er i denne situasjonen kreatin(fosfat) som tilskudd virkelig har sin plass og enkelt forklart så reagerer kreatin med ADP i kroppen og forandrer det tilbake til brukelig- ATP. Større tilgang til ATP i kroppen betyr mer energi tilgjengelig for muskulaturen.

Sjekk ut dette videoklippet hvor kostholdsekspert Juma Iraki forteller mer om kreatin: 

2) PWO – Pre Workout

PWO-produkter er en forkortelse av engelske ”Pre Workout”, og akkurat som navnet foreslår er det en produkt som blir tatt før trening med sikte på å heve prestasjonsevnen. Ofte inneholder disse produktene en kombinasjon av stimulerende substanser og aminosyrer som kan bidra til økt fokus, prestasjon og styrke på trening. En PWO inneholder vanligvis ingredienser som gir deg økt fokus, og mer energi – noe som igjen gjør at du kan ta treningen din til nye høyder!

3) Testobooster
Med Testo-Pro øker du ditt testosteronnivå helt naturlig og kan bidra til at du tåler mer trening, restituerer raskere, øker muskelmasse og oppnår generelt økt velvære. Testosteron er et mannlig kjønnshormon som spiller en viktig rolle for flere av kroppens funksjoner. Det er blant annet helt sentralt for at kroppen skal prestere og menn med lave testosteronnivåer kan oppleve seg slitne, ha økt tretthet, lav sexlyst og resultatene fra treningen uteblir. Testobooster frigir testosteron, tidligere bundet av SHBG, som er nøkkelen som kickstarter cellene til å sette i gang prosesser som bygger muskler og samtidig gir deg et vitalt fraspark! Testo-Pro er helt ufarlig å bruke og har klinisk testet innhold med dokumentert effekt. Blant ingrediensene i Testo-Pro finner vi Citrulline Malate som bidrar til redusert muskelstølhet etter trening og forbedret muskelutholdenhet. Hovedingrediensen i Testo-Pro er Testofen (et ekstrakt fra bukkehornkløver) som i flere studier har vist seg å bidra til bedre kroppsammensetning så vel som økt libido og muskelvolum. Tilbakemeldinger fra brukere av Testo-Pro er at de er fornøyde, de opplever at produktet fungerer som det skal og de merker positiv effekt. 

Kommentarer

kommentarer