3 havregrøt-favoritter

Jeg spiser mye havregrøt, både til frokost og lunsj. Personlig synes jeg havregrøt smaker best når det er noe smak tilsatt.

Her kommer mine tre faste varianter:

Havregrøt med bær
Du trenger:
1,5 dl havregryn
3 dl melk (jeg bruker ekstra lett)
2-3 ss cottage cheese (eller mager kesam)
cirka 1 dl frosne blåbær
cirka 1 dl frosne bringebær
(Hvor stor porsjon du velger å lage er selvfølgelig opp til deg selv. Du tar dobbelt så mye melk som havregryn.)

Fremgangsmåte:
Kok opp havregryn og melk under omrøring. Når grøten begynner å bli tykkere, rett før den er ferdig, tilsett bærene. Rør om og la grøten bli varm igjen.
IMG_9669Hell grøten over i en skål og rør inn cottage cheese for ekstra proteiner (kan sløyfes). Ønsker du en mer kremet variant kan du bruke mager kesam isteden. Begge deler er veldig godt.
Valgfritt tilbehør:
Strø over kanel og søtning (jeg bruker Sukrin Gold). Retten passer godt med noen ferske bær på toppen, nøtter eller annet du måtte like.
IMG_9673

Havregrøt med eple og kanel

Du trenger:
1,5 dl havregryn
3 dl melk (jeg bruker ekstra lett)
2-3 ss mager kesam (eller cottage cheese)

1 eple

Fremgangsmåte:

Kok opp havregryn og melk under omrøring til den er passe tykk (hvor tykk man liker grøten er individuelt). Hakk opp et eple mens grøten kokes opp. Hell grøten over i en skål og rør inn mager kesam for ekstra proteiner (kan sløyfes). Ha i eplebitene til slutt. Jeg pleier røre inn halve eplet først, tilsette noe kanel, og ha resten av eplebitene på toppen.

Valgfritt tilbehør:
Strø over kanel og søtning (jeg bruker Sukrin Gold). Retten passer godt med nøtter eller annet du måtte like.

IMG_9688

Kald selvlaget havregrøt
Du trenger:

1,5 dl havregryn
cirka 2-3 dl Biola (smak etter ønske)

cirka 3 dl frosne bær

Fremgangsmåte:
Ha havregrynen i en boks og rør Biola inn til blandingen er litt for tynn til å minne om grøt. Hell over frosne bær til slutt. Lukk igjen boksen og la blandingen stå i kjøleskapet noen timer. Jeg pleier å la denne stå over natten om jeg ønsker en skikkelig frokost før tidlig trening. Har du kjøleskap på jobben er det perfekt å sette denne til kjøling en arbeidsdag så har du mat før du drar videre på trening. Superlett! Vil du ha mer energi i maten kan du tilsette nøtter, en most banan eller annet du måtte like.

Håper dette gav inspirasjon til frokost, lunsj, kvelds eller når du måtte ønske å spise havregrøt!

 

IMG_9698

Kommentarer

kommentarer