3 enkle grep for et sunnere 2017

«Nytt år, nye muligheter» er et kjent begrep for mange. Og mange setter seg et eller flere nyttårsforsetter om å spiser sunnere og trene mer.

Samtidig vet man at mange av disse løftene om et «nytt og bedre liv» kanskje ikke er så enkle å få til i praksis likevel. Å gå fra juleribbe og julemarsipan til å spise salat og knekkebrød i flere uker er ikke det som gjør deg sunnere og sprekere. Det er også heller de færreste som klarer, eller ønsker, å leve på et begrenset matinntak med svært få matvarer som er «tillatt å spise».

I tillegg er det å gå fra å være helt nybegynner i treningsverden til å ha et ønske om å trene 5-6 ganger i uken et urealistisk mål for de fleste. Det er mulig dette går fint de par første ukene, men så er det stor sjanse for at kruttet er brukt opp. Motivasjonen daler og når man ikke klarer å gjennomføre alle de øktene man hadde håpet på, så er veien til å gi opp kort.

Lag deg heller treningsmål som du vet passer inn i din livsstil og din hverdag. Så kan du justere opp antall treningsøkter etter hvert som trening blir en naturlig del av ditt liv. Husk også at det ikke er hvor ofte du trener som er viktig, men hva du gjør på trening når du først er på gymmet.

Her er tre enkle og ukompliserte tips for et sunnere 2017:

1) Spis mer grønnsaker
Grønnsaker bidrar med vitaminer, mineraler og fiber samtidig som det fyller opp magen med få kalorier. Spis i regnbuens farger og fyll opp tallerken med minst en tredjedel grønnsaker. Kanskje et motiverende mål kan være å teste ut en ny grønnsak en gang i uken? Husk også at grønnsaker kan brukes til mer enn å spises rå eller kokt. Prøv for eksempel ovnsbakte grønnsaker, grønnsakschips, grønnsaksmos og salater for variasjon og nye smaksopplevelser.

Sjekk også ut: Søtpotetchips med guacamole

2) Spis mer protein
Protein er viktig for en sunn og sterk kropp. Ikke bare er dette byggeklosser for å bygge muskler, men proteiner er også helt nødvendig for at kroppens prosesser skal fungere som normalt. I tillegg kan proteiner bidra til et mer stabilt blodsukker samt en bedre og mer langvarig metthetsfølelse. Gode proteinkilder er blant annet kjøtt, fugl, fisk, egg, melk og meieriprodukter.

3) Bli mer aktiv i hverdagen
Du har hørt det før; bruk beina mer i hverdagen! Men man skal virkelig ikke kimse av hverdagsaktivitet. Å gå eller å sykle i stedet for å bruke bilen eller ta bussen over korte strekninger vil ikke bare ha en positiv effekt for helsen din, men i mange tilfeller er dette også et mer tidseffektivt valg. Å gå trapper i stedet for å ta heis eller rulletrapp vil også føre til mange flere ekstra steg i løpet av en uke, en måned og ikke minst i løpet av et helt år! Arranger gåmøter i jobbsammenheng eller gå en tur med venner når dere skal møtes fremfor å sette dere ned på en café. Reis deg opp fra kontorstolen eller sofaen minst én gang i timen og gå gjerne rundt i rommet når du snakker i eller surfer på telefonen.

GODT NYTT, SUNT OG SPREKT ÅR!

Godt nytt år til dere alle!✨

A photo posted by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

 

Kommentarer

kommentarer