3 digge oppskrifter med eggehvite

Den perfekte ingrediensen for et sunt og proteinrikt kosthold.

Med flytende eggehvite fra Proteinfabrikken blir det enklere å lage proteinrike måltider og sunnere snacks. Dette produktet er også perfekt til baking eller når du bare vil berike maten med ekstra protein. Her får du ren, flytende, naturlig 100 % eggehvite fra norske egg.

Eggehvite 1000 ml = 1 liter som tilsvarer eggehvite fra hele 33 egg. Med flytende eggehvite fra Proteinfabrikken får du en fettfri og sukkerfri proteinkilde som gir mye næring på få kalorier. I praktiske 1 liters flasker får du et anvendelig og sunt produkt med god holdbarhet som kan lagres i romtemperatur. Du slipper jobben med å skille plommen og eggehviten og du reduserer matsvinn ved ikke å kaste plommen. Flytende eggehvite finnes enkeltvis og i praktiske 3-, 6- og 12-pakninger.

Her får du tips til 3 oppskrifter med eggehvite som hovedingrediens:

 

Eggehvite-omelett 

Du trenger:
1 dl flytende eggehvite
En klype salt
1 pakke babyspinat (60-70 gram)
1/4 stk løk
1/2 stk tomat i skiver
1 ss olje Less Cooking Spray

Slik gjør du:
Pisk sammen eggehviter og salt. Ha i litt olje i en stekepinne. Legg i spinat og finhakket løk. Surr dette i 1-2 minutter før du har i eggehviten og lar omeletten stivne på middels varme. Vipp omeletten sammen og server med tomatskiver..

 

Sjokoladefluff

Du trenger:
2 eggehviter
2-3 ts kakaopulver
1-2 ts sukrin eller annen søtning

Slik gjør du:
Pisk eggehvitene til de er stive. Bland inn kakao og søtning, smak deg frem med tanke på sjokoladesmak og hvor søtt du vil ha det. Topp med for eksempel hakkede nøtter.

Sunnere marengs
Marengs, også kjent som pikekyss, kan brukes både som snacks og som spiselig pynt. 

Du trenger:
4 eggehviter (140 g)
80 g (ca 1 dl) Sukrin
80 g (ca 1 dl) sukker

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 100 grader. Mål opp Sukrin og sukker i skål. Pisk eggehviter et par minutter slik at du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett deretter litt og litt av sukkerblandingen mens du fortsetter å piske i cirka 5 minutter totalt. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på stekebrett med bakepapir. Alternativt kan du bruke to spiseskjeer til å sette toppene. Stek marengstopper i 1 time. Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag.

FOTO: Adobe Stock Photos

Kommentarer

kommentarer