25 minutters EMOM-fullkroppsøkt

Når man trenger en kjapp og effektiv treningsøkt så er EMOM-prinsippet et godt alternativ. Begrepet er hentet fra CrossFit-verdenen og står for «Every Minute On the Minute». 

Her skal du gjøre en ny øvelse med et visst antall repetisjoner hvert nye minutt. Blir du ferdig med repetisjonene før minuttet har gått, hviler du bare resten av tiden til neste minutt og en ny øvelse starter.

Her får du tips til en 25 minutters EMOM-økt med 5 ulike baseøvelser. Jeg gjorde det enkelt og bestemte meg for 6 repetisjoner på hver øvelse, men kunne nok også ha gjort både 7 og 8 på samtlige øvelser for å få et litt høyere repetisjonsantall totalt på den belastningen jeg jobbet på da jeg ble “fort ferdig” med 6 reps. Uansett så handler det jo om å ikke ha på for mye vekt heller slik at man går i kjelleren halveis i økta, så tilpass vektene etter ditt utgangspunkt, nivå og dagsform.

Øvelsene jeg gjorde var markløft-variant, pushups, knebøy-variant, pullups og gående utfall. Etter 25 minutter skal du da ha gått gjennomført 5 sett med 5 ulike øvelser. God trening!

Kommentarer

kommentarer