Strongmanknut satte Norgesrekord

string(37) "Failed to decode the response as json"

I helgen gikk NM i enkeltøvelser av stabelen i Tvedestrand. Her konkurrerte noen av de sterkeste i Norge i øvelsene stokkpress, frameløft og yoke- walk. Det ble gjennomført mange tunge løft, og det ble til og med satt ny Norgesrekord. Vi tok en prat med strongman og ny Norgesmester i frameløft med et løft på 450 kg, Knut Arne Risholm fra Bergen. I bunn kan du se video av rekordløftet.

norgesrekord

Hvordan var konkurransen?

Jeg har aldri satt en Norgesrekord før, så det var en helt magisk følelse. Når man har vært så dedikert og lagt ned så mye trening så er det deilig å kjenne at det sitter i en konkurranse. Det er en ubeskrivelig følelse å kjenne at man har gitt alt, uten å bli skadet, da må man være fornøyd.
Hvordan var forberedelsene dine?
Jeg har forberedt meg godt. Jeg har selvfølgelig trent på de spesifikke øvelsene, men jeg har også trent mye grunnstyrke slik at jeg skulle få optimal fremgang før konkurransen. Jeg gikk også en del opp i vekt før konkurransen , ca 5kg. Det var stortsett vann fra kreatin og D-ribose. Jeg gikk jo også litt opp på grunn av at jeg spiste 1500 kcal mere hver dag enn jeg gjør normalt.

 

Har du noen tips til hvordan man prikker inn toppformen til konkurranse?
Å treffe med formen er vanskelig, men jeg klarer det som regel. Den største trusselen er alltid sykdom. Man blir lett syk når man pusher seg hardt på trening. Dette er nok veldig individuelt, men jeg pleier alltid å trene lettere de tre siste ukene før konkurranse for å bygge opp overskudd.

 

Noe du ville gjort annerledes?
Jeg ville ha prøvd å løftet litt tyngre på første løft i frame, kanskje lagt meg på 460 kg. Til neste år skal jeg klare enda mer!

 

Hva er neste mål?
Nå er det under syv uker til Norges Sterkeste Mann 2014. Her er det andre type øvelser som går mer på antall reps og tid. En helt annen type konkurranse. Her gjelder det å prestere i alle øvelser for å kunne hevde seg! Så i denne konkurransen er målet å kvalifisere meg til finalen og bli topp 12 i hele Norge.

 

Hvordan var feiringen?
Kroppen var full av adrenalin og glede etter å ha prestert så bra i konkurranse. Det ble biff og hamburger, og litt øl i glasset.
Her kan du se video av rekordløftet til Stronmanknut. Proteinfabrikken gratulerer, og er overbevist om at det kommer nye rekorder fra den kanten etter hvert.

 

 

Kommentarer

kommentarer