10 helsepodcaster du bør sjekke ut

Podcast har blitt et svært populært fenomen de siste årene, og det finnes mange ulike temaer og sjangre å velge mellom. Innenfor helsesjangeren finner vi flere podcaster om for eksempel fysisk trening, mental helse, livsstil og kosthold. 

Her er 10 podcast-tips som kan være verdt å lytte på: 

Hjernesterk
Hjernesterk er en podkast av hjerneforsker, foredragsholder, forfatter og tidligere fastlege Ole Petter Hjelle, og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad. Begge har bakgrunn fra idretten og brenner for fysisk aktivitet i et folkehelseperspektiv. Hjelle har lang erfaring med bruk av fysisk aktivitet i behandling og forfattet bøker om effekten fysisk aktivitet og effekten har på blant annet hjernen- og det mentale. Kaggestad har i mange år fulgt opp tusenvis av ansatte i næringslivet for å motivere til gode mosjonsvaner. Podkasten «Hjernesterk» handler om de primære gevinstene ved mosjon, hvordan det påvirker vår mentale helse og bidrar til en bedre hverdag.

Prestasjonsprat med Eirik og Melina
«Prestasjonsprat» er podcasten for deg som vil lære mer om trening, helse og prestasjon. Idrettsfysiologene Eirik Myhr Nossum og Melina Meyer Magulas guider deg gjennom forskningen og treningspraksisen som ligger bak fysisk og mental prestasjonsevne, og de gir deg en enkel veileder for at du kan prestere bedre og trekker paralleller til andre arenaer.

GRIT med Cecilie Ystenes
Noen mennesker er ekstremt gode på det de gjør. Hvordan ble de så gode? Hvordan tenker de for å nå målene sine? Hvilke verktøy bruker de i hverdagen for å prestere på topp og hvilke feil har de gjort på veien til suksess som du kan lære av? Dette og mye mer får du svaret på når mentaltrener Cecilie Ystenes Myhre setter seg ned med ulike fremadstormende mennesker. Mennesker som prestere på ekstremt høyt nivå innenfor sitt felt. Mennesker som har GRIT.

Ingefær Podcast
Dette er en av Norges største (og første) helse- og livsstilspodcaster. Programleder Sara Lossius har samtaler med internasjonale, skandinaviske og norske gjester hvor episodene varierer med temaer som stress, søvn, mental helse, kosthold, lykke, rutiner, kropp og så videre.

Kommentarer

kommentarer