10 effektive rumpeøvelser med minibands

De siste årene har det vært mye fokus på å trene rumpa og det er flere fordeler ved å ha en sterk setemuskulatur. 

Selv om mange snakker om å «trene seg til en finere rumpe», så vil det å ha en sterk setemuskulatur være viktig i forhold til både bevegelse, funksjonalitet og prestasjon. Rumpa og setemusklene kan sies å være en motor for mange ulike bevegelser vi gjør i hverdagen. Dette er muskler som bidrar til å bevege kroppen fremover eller oppover, og når vi skifter retning, tar sats eller vil akselerere. Derfor vil det også være hensiktsmessig å aktivere rumpa i ulike øvelser og retninger når vi trene setemusklene våre.De kjente baseøvelsene som knebøy, markløft og hip-thrust er gode grunnleggende øvelser du bør ha i et styrkeprogram for å trene underkroppen.

I tillegg gir setemusklene våre mulighet til å utføre abduksjon og adduksjon som vil si å føre beinet innover eller utover mot midtlinjeplan. Her spiller de mindre setemusklene en viktig rolle og som er med på å styre og kontrollere bekkenets posisjon. Ved svakheter i disse musklene kan det føre til uheldig belastning og igjen gi negativ effektiv på bevegelser samt føre til smerter i korsrygg og hoftepartiet. Derfor bør du også involvere spesifikke øvelser for de mindre setemusklene for både økt prestasjonsevne og bedre funksjonalitet.

Glute Force Minibands fra Better Bodies er det perfekte treningsutstyret for å aktivere og trene rumpa, enten du trener på studio, hjemme eller er på ferie. 

Strikkene tar minimalt med plass og kommer i tre ulike motstander: Light, Medium, Heavy. Dette er et supert verktøy for å øke motstanden i klassiske øvelser som knebøy og hipthrust med vekter, men det er også et effektivt redskap for å aktivere rumpa i for eksempel hjemmetreningsøkter.

 
Her får du tips til 10 øvelser du kan gjøre med Glute Force Minibands fra Better Bodies:
1) Seteløft
2) Sidegange
3) Knebøy m/uten vekt
4) Hofteløft på benk m/uten vekt
5) Stående ettbens-utadrotasjon
6) Liggende ettbens-benhev
7) Ettbens strake markløft
8) Kickbacks
9) Frogpumps
10) Sideliggende hoftehev med bøyde knær

Velg deg ut 4-5 øvelser per økt og utfør 3-4 serier med 12-20 repetisjoner på hver øvelser. Ha cirka 30-60 sekunder pause mellom settene.

Kommentarer

kommentarer