1 uke til Sandefjord Open

Neste helg er det duket for Sandefjord Open og det er konkurranse både lørdag og søndag. I tillegg må deltakerne registreres på fredag, så med andre ord så blir det Sandefjord-fitness-weekend for mange av oss. 

Selv konkurrerer jeg på søndag, så i dag er det nøyaktig 1 uke til min første AF-konkurranse.

Som jeg har nevnt i tidligere innlegg så har jeg hatt bra med energi gjennom hele konkurranseoppkjøringen. Jeg har ikke lagt meg sulten og gjennomført de treningsøktene jeg skal. De par siste dagene har jeg derimot merka at nå begynner kroppen å bli sliten. Jeg føler meg bare utrolig seig i bevegelser og det er akkurat som jeg bare ikke alltid er helt til stede når jeg snakker med andre, man bare flyter med på en måte.

Uansett så er det ingen tvil om at motivasjonen og viljestyrken fortsatt er på plass!

I dag har det vært teamsamling og det er så utrolig viktig og motiverende å snakke med andre som går igjennom det samme som en selv. Det ble blant annet poseringstrening og snakk om hva slags forventninger man har til konkurransene. Selvfølgelig har alle lyst til å gjøre det bra, men uansett plassering så føler man på en måte at man allerede har vunnet. Jeg har lært så utrolig masse om både meg selv, både fysisk og psykisk. Jeg har fått en endorfinrus og mestringsfølelse etter treningsøkter jeg aldri før har opplevd. Jeg har fått en helt ny forståelse og kreativitet når det gjelder mat og matkombinasjoner. Jeg har pushet grenser jeg ikke trodde var mulig å pushe noe lengre.

Jeg har aldri vært sterkere mentalt og jeg har aldri satt mer pris på at jeg faktisk har en frisk kropp og et hode som samarbeider. 

Det er lett å dømme fitness-sporten, det er lett å finne negative aspekter og det er lett å si at «det der kan jo alle gjøre». Jeg kan selv innrømme at jeg var skeptisk og at det var lett å skjære alle under en kam. Og ja, det er for eksempel mye doping i fitnessmiljøet og det er mange som ikke har det bra med seg selv, hverken under konkurranseoppkjøringen eller i tiden etterpå, og som derfor aldri skulle ha blitt med på en slik konkurranse med streng matplan, treningsøkter som må prioriteres og bedømming av fysikk. Så er det selvfølgelig også viktig å understreke at sceneform ikke er det samme som helårsform.

Som min coach påpeker: En oppkjøring til konkurranse ikke handler om fysisk helse eller tilsvarer å trene til «Beach-kroppen 2016». Målet mitt er å ha det bra med meg selv hele veien, og å inspirere andre som vil konkurrere til å gjøre det rent og sunt. 

Det er klisjé å si det, men jeg må si det likevel fordi det er så riktig: Dette er en helt ubeskrivelig reise og erfaring å være med på, og virkelig ikke noe jeg ville vært foruten, uavhengig av plassering i konkurranser. Og man skjønner faktisk ikke hvordan det er og hvor mye det gir, før man står midt oppi det selv. 

 

https://https://

 

Friyay! ? Gotta do what you gotta do? #pullups #tgif #athleticfitness #treningsforum #shapeupnorge #treningsglede A video posted by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Kommentarer

kommentarer