1.plass i strongman-konkurransen Holmgang 1

Gjesteinnlegg fra Jon Olav Granli:

Jeg meldte meg på «Holmgang Strongman» én måned før den skulle være, så jeg hadde ikke akkurat tid til noen oppkjøring. Men som regel trener jeg de fleste strongman-øvelser jevnlig.

Det ble trukket ut øvelser samme dag, så var det bare å gjette på hvilke øvelser som kom.

Øvelser som ble trukket ut var:

Car pull and push, 20 meter + 20 meter

Stokk for maks vekt

Sack-carry for maks distanse på 60 sekunder (sekken veide cirka 120 kilo)

Greps-øvelse med vertikalt lodd

Stein-serie. (5 steiner mellom 100-170 kilo)


På første øvelse bommet jeg litt med timingen for å få stoppet bilen i tide. Det holdt likevel til en 1.plass, selv om det var mange flinke utøvere i denne øvelsen.

Jon Olav stokk2

Deretter var det stokk-løft. Dette var en øvelse jeg hadde gledet meg litt til, for pressøvelser er jeg som regel sterk på. Jeg hadde et lett løft på 140 kilo først, så skulle jeg prøve 160 kilo. Det var ikke så tungt det heller, men jeg fikk underkjent løftet fordi jeg glapp stokken på vei ned. Stefan Sekej og jeg kom på delt 1.plass.

Jon olav stokk

Jeg ble utrolig imponert over Stefan i denne øvelsen!

Tredje øvelse var hatøvelsen sack-carry. Denne øvelsen fikk vi i fjor også, da kom jeg 40 meter på grunn av dårlig kondis.

Jeg har blitt mobbet litt av Stefan i ettertid for dette, så ikke f… om han skulle gruse meg denne gangen også!

John Emil vant denne øvelsen foran meg på 2.plass og Stefan på 3.plass. Selv om det bare var 1 meter mellom oss, kjentes det helt herlig å vinne over han der!

Fjerde øvelse var en grepsøvelse jeg aldri hadde prøvd før. Vi skulle løfte en stang som sto loddrett opp, med vekter på. Jeg var veldig usikker på hva jeg fikk til der, men endte til slutt på en 4.plass, med 110 kilo. Jeg fikk ikke skikkelig tak i stangen. Jeg husker ikke helt hvilke plasser de andre fikk, men topp 3 gutta her var sterke i klypa!

50808fae-40b8-4cc8-a2eb-5e34beae6268

 

Så kom siste øvelse for dagen, stein-serie.

Denne øvelsen er jeg godt kjent med og jeg var ganske sikker på å vinne. Jeg fikk opp alle steinene på 19,2 sekunder og vant øvelsen med god margin.

Det var 11 sekunder ned til Stefan som tok 2.plassen. John Emil tok 3.plassen. Men den som imponerte meg mest her, var Pål Andre Johansen som kastet opp alle steinene på sin første konkurranse!

Da det var klart for premie utdeling åpen klasse: Jeg kom på første, Stefan på andre og John Emil på tredje.

Jeg hadde en utrolig morsom dag på Holmene Kraftwerk med venner, kjente og publikum, som var utrolig flinke til å backe opp utøverne. Jeg ser veldig frem til å stille opp på Holmgang 2!

Jon olav

Bilder er tatt av: Stine Nyjorde og Lena Granli

Kommentarer

kommentarer