Sunt og proteinrikt bananbrød

Banan er en populær treningsfrukt som kan brukes til så mangt.

Har du overmodne bananer til overs så er dette en perfekt ingrediens til å lage for eksempel bananpannekaker, desserter og kaker.

Her får du oppskriften til et saftig bananbrød med masse smak og god næring!

Til 1 brødform:
2-3 stk overmodne bananer
4 små egg
1 dl melk
140 gram havremel
80-100 gram kokosmel
60 gram vaniljeprotein
1 ts kanel
1-2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
½ ts salt
3 ss sukrin gold eller lignende søtning
50 gram hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Mos bananene med en gaffel, håndmikser eller lignende. Tilsett egg og melk, og bland godt sammen. Rør sammen alle de tørre ingrediensene før du har det oppi sammen med resten. Til slutt tilsetter du hakkede valnøtter hvis du ønsker. Ha røren i en brødform som du har smurt med Less Cooking Spray. Stekes på 175-180 grader i cirka 35-45 minutter avhengig av størrelsen på brødformen og høyden på bananbrødet. Sjekk brødet underveis ved å stikke en kakepinne i midten når det nærmer seg slutten av steketiden. Avkjøl bananbrødet noen minutter før du tar den ut på formen og nyt.

 


(Illustrasjonsfoto: Adobe Stock Photos)

Kommentarer

kommentarer