Sunnere pepperkaker

Kos deg med pepperkaker uten tilsatt sukker nå i desember! Med denne oppskriften vil du få litt mykere pepperkaker enn det du er vant til, men ønsker du en sprøere variant kan du bare oppbevare kakene i en kakeboks et par dager.

Du trenger:
150 g smør
1 dl Sukrinsirup Gold/FiberSirup Gold
150 g Sukrin Gold
1 dl kremfløte
300 g hvetemel
1 dl fiberfin (60 g)
½-1 ts nellik
½-1 ts ingefær
½-1 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking

Slik gjør du:
Bland SukrinSirup, Sukrin Gold og smør i en kjele, og varm opp til Sukrinen er helt oppløst. Ta kjelen av platen og la blandingen bli litt avkjølt. Rør inn fløte først, så hvetemel, FiberFin, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene. Kna deigen og kjevle ut en leiv til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer. Stek på plate med bakepapir på 175 grader i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.

 

Oppskriften er fra Funksjonell Mat som blant annet fører Sukrin SukkererstatningSukrinGoldFiberFin og mandelmel

Kommentarer

kommentarer