Sunne knekkebrød

Knekkebrød er både sunt og godt i tillegg til at det er enkelt og praktisk.

Lag dine egne næringsrike knekkebrød med denne oppskriften fra Funksjonell Mat – disse er utrolig gode på smak og bidrar godt med mye sunt fett og lite karbohydrater.

Du trenger:
200 g solsikkefrø
50 g linfrø
60 g sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss fiberhusk
½ -1 ts salt
2 ts Sukrin
5 dl vann

Slik gjør du:
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha deretter i vann. Rør godt sammen for hånd til du får en relativt fuktig blanding. La deigen står å svelle i cirka 10 minutter. Sett ovnen på varmluftfunksjon og 160 grader. Smør blandingen jevnt utover to stekebrett med bakepapir. Unngå hull i deigen og sørg for at du ikke får for tykk kant. Deretter ruter du opp knekkebrød med en kniv eller en pizzaskjærer – det blir cirka 12 knekkebrød på hvert brett. Stek knekkebrødene i cirka 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst i ovnen nå blir liggende ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene for å sørge for at de blir jevnt stekt, og stek i ytterligere 35 minutter.

Avkjøl knekkebrødene før du du fjerner bakepapiret etter at de er ferdigstekt.

Kommentarer

kommentarer