Sunn tacomiddag

Vi nordmenn elsker taco og særlig fredagstacoen har blitt populær. Men det trenger slettes ikke å være fredag for å ha taco til middag!

tacosalat

Taco kan med enkle grep være en sunn og næringsrik hverdagsmiddag. Denne varianten er en tacosalat som inneholder karbonadedeig stekt sammen med hjemmelaget tacokrydder og masse grønnsaker.

Til 2 porsjoner:
200 gram karbonadedeig
1/2 stk rødløk
2 båter hvitløk
1 boks hermetiske røde bønner
1/2 stk isbergsalat
1/2 tomat
1/4 agurk
1/2 paprika
1/2 boks mais
1 liten neve revet ost
1 dl mager kesam

Hjemmelaget tacokrydder:


3 ss chilipulver
2,5 ts chiliflak (knuste)
2 ss spisskummin
2 ss paprikapulver
2,5 ts hvitløkspulver
1,5-2 ss havsalt
2 ts sort pepper (evt erstattes med 1-2 ts cayennepepper)

Stek karbonadedeigen sammen med løk og hvitløk. Ha bønnene oppi sammen med karbonadedeigen. Tilsett deretter hjemmelaget tacokrydder sammen med litt vann. Smak deg frem hvor mye tacokrydder du ønsker å bruke. Del opp grønnsakene og legg disse på en tallerken. Topp med stekt karbonadedeig, litt revet ost og kesam.

Kommentarer

kommentarer