Sunn snacks: søtsalte mandler

Mandler er stappfulle av flere ulike vitaminer og mineraler i tillegg til at du får i deg en god del sunt fett og fiber.

Mandler er også en god kilde til protein. Dette er en ingrediens du kan bruke i flere ulike matretter eller du kan ta en liten neve som et lite mellommåltid eller som sunn snacks.

Her får du tips til hvordan du enkelt kan pimpe opp mandlene til å bli både sprøe, salte og søte.

Du trenger:
300 g mandler
1 l vann
50 g salt
50 g Sukrin

Slik gjør du:
Ha i salt og Sukrin oppi vannet. Rør godt sammen til alt er oppløst. Ha i mandlene, og la dem stå og trekke i 1 time. Deretter heller du av vannet og legger mandlene godt utover et stekebrett. Rist mandlene midt i ovnen ved 125 grader i 30-40 minutter, eller til de er tørre og sprø. Bruk gjerne varmluftfunksjonen på ovnen.

Oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat.

Kommentarer

kommentarer