Sunn og proteinrik kyllingform

Både kylling og kikerter er gode kilder til proteiner, og kikerter bidrar også med mye fiber. Grønnsakene gir deg antioksidanter og vitaminer, og sammen med krydder og hvitløk blir dette en smakfull middagsrett som passer godt i en travel hverdag.

Til 4 porsjoner:
3-4 stk kyllingfilet delt på langs
Salt og pepper
Smør/olje til å steke kyllingfiletene
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser kikerter
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1/2 ts salt
1 ts pepper
2 båter hvitløk
4 stk vårløk, finhakket

100 gram bladpersille, finhakket

Slik gjør du:
Ha tomater og kikerter i en ildfast form. Knus hvitløksbåtene med en hvitløkspresse og bland oppi formen sammen med krydder. Sett inn formen i ovnen på 225 grader og stek i 20 minutter. Skjær kyllingfiletene i to på langs og stek dem i stekepanne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Vend inn hakket bladpersille og vårløk i retten like før servering. Legg de stekte kyllingfilene på toppen og server sammen med for eksempel med en frisk salat, et godt stykke grovt brød eller ris.

Baked chicken with chickpeas and vegetables

Kommentarer

kommentarer