Sunn og enkel middag: ovnsbakt laks

Fisk er en ypperlig kilde til flere gode næringsstoffer. Her får du i deg blant annet protein av god kvalitet, sunne fettsyrer, jod, selen og vitamin B12.

Det anbefales å spise fisk til middag 2-3 ganger i uken – her får du derfor et enkelt og smakfullt middagstips med laks.

Til 2 porsjoner:
2 stk laksefilet (125 gram hver, opptint)
1 gulrot
1 stilk vårløk
1/4 rødløk
2 ss smør

Skrell gulroten og del den opp i skiver. Skjær opp vårløk og rødløk. Legg laksefiletene på hvert sitt flak aluminiumsfolie. Fordel grønnsaker i de to pakkene, og topp med en smørklatt på hver av filetene. Pakk sammen aluminiumsfolien og legg pakkene på et stekebrett som du plasserer midt i stekeovnen. Stek på 200 grader i 18-20 minutter.

Server med for eksempel kokt ris eller kokte poteter, kokt brokkoli og litt tzatzikidressing.

Kommentarer

kommentarer