Sukkerfri kokosbollekake

Lyst på noe søtt og godt uten å måtte være bekymret for kaloriinnholdet? Da bør du teste denne skumkaken med smak av kokos!

Til en kakeform trenger du:
5 plater gelatin
5 eggehviter
5 ss SukrinMelis
1-2 dråper Steviosa Vanilje
20 g kokosmasse
Sjokoladetopping:
100 gram hakket sukkerfri sjokolade
1-2 kokosolje (kan sløyfes, men sjokoladen vil smelte lettere og du får en bedre konsistens)

Slik gjør du: 
Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter. Stivpisk eggehvitene og tilsett deretter sukrinmelis, Steviosa Vanilje og kokosmasse. Ta opp gelatinplatene fra vannet og klem de godt for å få ut væsken. Kok gelatinplatene i en kjele med 1 dl vann slik at de løser seg opp. La blandingen avkjøles. Når gelatinen har blitt avkjølt tilsetter du dette inn i kokosbolleblandingen. Bruk en kjøkkenmaskin med visp og la blandingen vispe i 15-20 minutter. Hell massen over i en form. Smelt sjokolade og eventuelt kokosolje i vannbad og hell over kaken. Sett kaldt og la alt stivne.

Oppskriften er inspirert av FunksjonellMat.no


Copyright bilde: FunksjonellMat

 

Kommentarer

kommentarer