Sukkerfri julekake

Det blir mye mat og sukker i juletiden, og derfor er det kjekt å ha noen sukkerfrie alternativer å kose seg med.

Sukkerfri julekake – ingredienser:
4 egg
240 gram havregryn
4 ss yoghurt naturell
100 gram smør, smeltet
4 ts Sukrin gold
2 ts kanel
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
½ ts salt
1 dl hakkete nøtter (for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller mandler)
2 dl tørket aprikos skjært i små biter
2 dl dadler skjært i små biter

Slik gjør du:
Rør sammen egg, yoghurt og smeltet smør. Tilsett havregryn, Sukrin gold og krydder og bland godt. Rør inn hakkete nøtter og tørket frukt. Spre røren ut over et bakebrett på bakepapir. Stek på 200 grader i 10 minutter. La kaken avkjøle seg før du skjærer opp i biter. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.

Kommentarer

kommentarer