Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Ovnsstekte retter er en god og enkelt måte å lage middag på.

Her får du tips til en smakfull fiskerett der torsk spiller hovedrollen. Som tilbehør passer det fint med for eksempel kokt fullkornsris eller potetmos.

Til 4 porsjoner: 
700 g torskefilet
1 stk squash, grønn
1 stk rødløk
24 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
Cirka 20 stk svarte oliven
Salt og pepper
Fersk basilikum

Slik gjør du: 
Skjær torsken i serveringsstykker, og squash og rødløk i skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form sammen med hele cherrytomater. Ha over olivenolje, litt salt og pepper og bak dette i stekeovn på 180 grader i cirka 6 minutter. Deretter tar du ut formen og legger oppi torskestykkene. Dryss over litt mer salt og pepper på fisken. Bak videre i stekeovnen i cirka 10 minutter. Før servering har du oppi oliven og fersk basilikum oppi formen. Server med ønsket tilbehør.

file_1359636271_large

(Copyright: Norges Sjømatråd)

 

Kommentarer

kommentarer