Ovnsbakt laks med agurksalat og tzatzikidressing

shutterstock_171002570

Dette er en lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage.

2 porsjoner:

2 stk laksefilet (ca 300 gram)
1 sitron
2 ts smør
Salt og pepper
4 småpoteter (f.eks amadinepoteter)
4 gulrøtter

Tzatzikidressing

1 agurk
2 hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper
3 dl kesam

Slik gjør du:

Legg laksen i en smurt ildfast form. Skjær opp halve sitronen i skiver som legges mellom laksestykkene. Riv sitronskall av den andre halvdelen og dryss dette over fisken. Klem gjerne ut litt sitronsaft og ha over.  Dryss over salt og pepper. Stekes på øverste rille i stekeovnen ved cirka 180 grader i 15-18 minutter, til fisken er gjennomstekt.  Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i cirka 15 minutter. Knus hvitløken med en hvitløkspresse og bland den sammen med kesam  og agurk. Smak til med salt og pepper.Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering. Server ovnsbakt laks med kokte poteter og gulrot, og tzatzikidressing.

Næringsinnhold for hele oppskriften:
1285 kcal
73,5 gram karbohydrat
106,4 gram protein
60,4 gram fett

Næringsinnhold per porsjon:
642 kcal
36,8 gram karbohydrat
53,2 gram protein
30,2 gram fett

Kommentarer

kommentarer