Ovnsbakt baconsurret kylling med blomkålmos

shutterstock_181960583


Denne kyllingretten lager seg selv i stekeovnen og smaker fantastisk.

1 stk kyllingfilet
2 skiver mager bacon
cirka 30 gram fersk mozzarellaost
½ stk blomkål
1 ts smør
ca 0,5 dl lettmelk
Salat av isbergsalat, agurk og paprika

Slik gjør du:

Surr baconskiver rundt kyllingfileten og fest de gjerne med tannpirker. Ha den baconsurrede kyllingen i en ildfast form og skjær opp mozzarellaost i skiver som du legger oppå kyllingen. Stek kyllingen i cirka 20 minutter på 200 grader. Mens kyllingen blir stekt lager du blomkålmos ved å koke blomkålbuketter til de er møre. Hell av vannet og tilsett smør og melk. Bruk en stavmikser for å lage en glatt og jevn blomkålmos. Smak til med salt og pepper. Server baconsurret kylling med blomkålmos og salat.

Næringsinnhold for hele oppskriften med salat:
411 kcal
11,2 gram karbohydrat
55,5 gram protein
15 gram fett

Kommentarer

kommentarer