Oppskrift: sunnere boller

Fastelaven er like rundt hjørnet, og da er det jo kjekt å kose seg med litt sunne boller. Man kan også bruke bollene som lunsj med litt syltetøy som pålegg.

Disse er kjempesaftige og gode! Etter min mening smaker bollene bedre enn vanlige boller når de er ferske og varme. Bollene gir cirka 135 kcal per bolle – til sammenligning inneholder en bolle fra en av de mange kioskene rundt om i landet 250 kcal. I tillegg er disse sunnere bollene også mer mettende! Oppskriften er opprinnelig fra Marita Misiewicz.

Ingredienser:
600 gram siktet speltmel
150 gram havegryn
1/2 pakke tørrgjær
1 ss luftigere bakst
10 gram sukrin+
10 gram natreen
30 gram sukrin gold
1 beger mager kesam
2 1/2 dl styrk melk
1-2 dl vann
En god dæsj kardemomme

Slik gjør du:
Bland sammen alle de tørre ingrendiense først. Deretter heller du oppi boksen med mager kesam før du tilsetter lunkent melk og vann. Sett deigen til heving i 45 minutter. Så former du deigen til boller, og setter de til etterheving i 30 minutter. Stek bollene på 200 grader i midten av ovnen i 12-18 minutter.

Kommentarer

kommentarer