«Hvit pizza» med kylling og champignon

Pizza Bianco with Rosemary and Pancetta, with potatoes and creame cheese with garlic, sprinkled herbs and tomato
«Hvit pizza», eller pizza bianca som italienerne sier, er blitt svært populært de siste årene. I stedet for den tradisjonelle røde tomatsausen har pizzaen en hvit saus.

I denne varianten består den hvite sausen av rømme eller creme fraiche, mens pizzafyllet er fersk mozzarella, kokt skinke og champignon.

Buon appetito!

Pizzabunn:
25 gram gjær
2 dl vann
1 ss olje
5 dl hvetemel
1/2 ts salt

Hvit saus:
3-4 ss rømme eller creme fraiche
Finhakket hvitløk, 2 båter
Valgfrie krydderurter, for eksempel basilikum eller oregano
Salt og pepper

Fyll:
1-2 fersk mozzarella i skiver
1-2 stk kyllingfilet i biter
2 stk champignon

Slik gjør du:
Rør gjæren ut i lunkent vann (maks 37 gramder). Tilsett olje, mel og salt. Arbeid sammen til en smidig deig. Dekk til og la deigen heve i 30 minutter. Bland sammen den hvite sausen mens du venter. Deretter kjevler du ut deigen og trykker den ut i en langpanne. Forstek pizzaen i 6-7 minutter på 225 grader. Så har du på saus, pizzafyll og ost. (Om du ønsker kan du steke kyllingbitene litt i stekepanna før du legger de på pizzaen). Stek pizzaen i 12-15 minutter på 225 grader til osten er smeltet. Server pizzaen sammen med en grønn salat.

Kommentarer

kommentarer