Hjemmelaget gryte med masse god næring

Denne gryteretten er både smakfull og proteinrik, i tillegg til at den inneholder masse grønnsaker.  

Du trenger:
2 ss olje
400 gram kvernet eller hakket storfekjøtt, kjøttdeig eller karbonadedeig
1 fedd hvitløk
1 løk
1 tomat
1 grønn paprika
1 kjøttbuljongterning i 2 dl vann eller 2 dl kjøttkraft
2-3 ss tomatpuré
1 pastinakk
½ purreløk
½ aubergine
¼ ts nellik
1 ts oregano
1 ts tørkete chiliflak
1 laubærblad
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
Stek kjøttet med litt olje i en gryte. Finhakk løk og hvitløk og bland sammen med kjøttet. Rør inn tomatpuré og buljong. Skjær tomat, paprika og pastinakk i små biter, purreløk i ringer og aubergin i terninger. Ha grønnsakene oppi gryten og rør godt. Bland inn krydder og laubærblad. La gryten putre på svak varme i 25-30 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper underveis. 

Server gryten med for eksempel fersk persille, kokte poteter og en klatt creme fraiche.  

Tips: Hvis du vil begrense kjøttinntaket så kan du bytte ut halvparten av kjøttet med bønner eller kikerter.