Grove pinnebrød

Høsten er en perfekt tid for utendørs bålkos og grilling. Da er pinnebrød et supert tilbehør som både store og små setter pris på.

De tradisjonelle pinnebrødene er laget av fint hvetemel, men du kan selvfølgelig lage pinnebrød med grovere meltyper. Her får du tips til et grovere og mer næringsrikt pinnebrød. Tilsett gjerne smakstilsetning som for eksempel urter eller krydder for å få et mer smaksrikt resultat!

Grove pinnebrød
2 dl havremel/lettkokte havregryn
3,5 dl sammalt speltmel eller annet grovt mel
1 ts salt
1-2 ts bakepulver
cirka 2 dl vann
3-4 ss olje (for eksempel rapsolje eller olivenolje)
Valgfri smakstilsetning

Slik gjør du
Bland sammen det tørre. Tilsett olje og litt og litt vann. Bland sammen til du får en glatt deig, den skal ikke være for klissete. Ha litt olje rundt deigen og oppbevar den i en brødpose eller boks (oljen vil bidra til at deigen ikke klistrer seg fast i posen/boksen). Del opp deigen og trill bitene i passe store pølser med litt tykkelse. Tvinn de rundt et spyd og stek pinnebrødene over glør mens du jenvlig snur rundt på pinnen. Pinnebrødene er ferdig når «de slipper pinnen».

stockbrot zubereiten

Kommentarer

kommentarer