Bananmuffins uten tilsatt sukker

Kaster du bananer med brune flekker? Det er helt unødvendig! Disse bananene gir en deilig og naturlig søtsmak i bakst og smoothie. Du trenger derfor ikke å bruke så mye tilsatt søtning, i tillegg til at du slipper å hive mat.

Prøv deg på bananmuffins uten tilsatt sukker – oppskrift får du her:

Til cirka 12-13 muffins
50 gram nøytral olje, for eksempel rapsolje eller solsikkeolje
2 store, godt modne bananer
130 g SukrinMelis
1 egg
½ dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
50 g FiberFin

Slik gjør du:
Pisk sammen SukrinMelis og egg i en bolle. Bland sammen hvetemel, FiberFin, bakepulver og vaniljesukker for seg selv. Mål opp melk og mos bananene med en gaffel. Deretter blander du alle ingrediensene sammen inn i eggeblandingen, litt etter litt. Rør til du har fått en jevn konsistens på røren. Fordel i muffinsformer som står på et stekebrett – bruk gjerne to spiseskjeer som redskap. Muffinsene stekes midt i ovnen på 190 grader i cirka 25 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Avkjøl og nyt!

Oppskrift og bilde er hentet fra FunksjonellMat

Kommentarer

kommentarer