Asiatisk laksegryte

Laksegryte-på-asiatisk-vis_large

Dette er en smaksrik fiskegryte med asiatisk vri basert på laks og grønnsaker. 

Dette trenger du (til cirka 4 porsjoner)
500 gram laksefilet, uten skinn og bein
2 ts rød curry paste
2 ts olje
1 stk sitrongress
1 stk aubergine
3 stk limeblad
3 dl kokosmelk
4 dl fiskebuljong
2 ts fiskesaus
200 gram kinakål
100 gram aspargesbønner

Slik gjør du:
Skjær laksen i terninger. Bank sitrongress og skjær aubergine i biter. Deretter har du curry paste og olje i en gryte og lar dette surre 1-2 minutter. Tilsett sitrongress, aubergine og limeblad sammen med kokosmelk, fiskebuljong og fiskesaus. Kok opp før du skrur ned varmen og la gryta putre i cirka 10 minutter. Skjær opp kinakålen og ha dette i gryta sammen med aspargesbønner. La dette putre videre i cirka 5 minutter. Smak til med salt. Til slutt har du lakseterningene oppi gryten og la de trekke i 2-3 minutter.

Server sammen med kokt ris.

 Copyright bilde: Godfisk.no (Opplysningskontoret for fisk og sjømat)

Kommentarer

kommentarer