3 sunne potetsalater du bør teste ut

Sommer og sol betyr grillmat med godt tilbehør! Potetsalat er en klassiker som tilbehør til grillmåltidet og det er enkelt å lage egne, smakfulle varianter.

Bruk kesam eller gresk yoghurt for å få en mer næringsrik og magrere variant, og tilsett gjerne ekstra grønnsaker for å få et høyere innhold av gode næringsstoffer.

Her får du tips til 3 sunne potetsalater:

Søt potetsalat
2-3 porsjoner
6-8 stk poteter
1/2 stk eple
1 vårløk
1 boks hermetisk ananas eller 1/2 boks hermetisk fersken (kan sløyfes)
2 dl mager kesam
1/2 ts sennep
1/2 ss eplesidereddik
1/2 ts sukker
1/2 ts salat
1/4 ts pepper
En håndfull fersk dill

Skrell poteter og del opp i passe store terninger som du koker møre (cirka 10 minutter). Hell av vannet og avkjøl. Skjær opp eple, vårløk og dill i fine biter, og eventuelt ananas/fersken. Vend dette sammen med potetene. Bland sammen kesam og krydder, eplesidereddik og sennep. Ha over potetblandingen og rør forsiktig sammen. Oppbevares kjølig.

Potetsalat med kesam
4 porsjoner
6 kokte poteter
2 epler
1-2 vårløk
1 håndfull fersk gressløk
1 håndfull fersk dill
1 boks mager kesam (3 dl)
2 ss søt sennep
1 ts sitronsaft
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1/4 ts pepper

Skjær opp poteter og epler i terninger. Finsnitt løk, gressløk og dill. Bland alle ingrediensene sammen med kesam og smak til med krydder.

Søtpotet-salat
3-4 porsjoner
3 poteter
1 stor søtpotet
300 gram yoghurt naturell/gresk yoghurt
2 ss majones
1-2 ts søt sennep
Gressløk/vårløk/purre, finhakket
Salt og pepper

Skjær potet og søtpotet i biter. Kok bitene til de blir møre og avkjøl. Bland sammen yoghurt, majones og sennep. Vend inn de kokte potet- og søtpotetbitene. Smak til med gressløk/vårløk/purre og salt og pepper.

Kommentarer

kommentarer