3 restemat-oppskrifter med kalkun

Kalkun er magert og proteinrikt, og er derfor sunn muskelmat i julehøytiden. I tillegg er kalkun noe som smaker like godt dagen etter og det egner seg perfekt som ingrediens i mange ulike retter. 

Her får du tre tips til deilige oppskrifter med kalkun:

Pastasalat med kalkun 
2 porsjoner
100 gram pasta
200 gram kalkunkjøtt
10-12 cherrytomater
1-2 dl rucculasalat
1/2 stk avokado

Slik gjør du:
Kok pastaen og la dette avkjøles mens du skjærer opp avokadoen i biter og deler tomatene i to. Vask og skjær opp salaten i mindre biter. Skjær opp kalkunkjøtt i mindre biter og bland alle ingrediensene sammen. Topp med litt valgfri dressing.

Kalkunsandwich
2 porsjoner
200 gram kalkunkjøtt
4 skiver brød
2 ss majones
2 ss sennep
4 stk tomatskiver
4 stk agurkskiver
4 stk ringer av rødløk
2 stk salatblader
Salt og pepper

Slik gjør du:
Rist brødskiver lett i en brødrister eller i en stekepanne slik at de blir litt crispy. Deretter smører du to skiver med majones og to skiver med sennep. Legg den ene skiven, for eksempel den med majones, nederst og legg på et salatblad. Deretter har du på kalkunkjøtt, salt og pepper, tomat, agurk og rødløk. Legg den andre skiven, den med sennep, over.

Kalkunwrap
2 porsjoner
2 store wrap
100-150 gram kalkunkjøtt
2 ss philadelphia smøreost
1/2 paprika i strimler
1/2 mango i biter
3-4 salatblader (gjerne crispisalat)
100 gram fersk spinat
Salt og pepper

Slik gjør du:
Varm wraps og fordel ingrediensene i lefsene. Ha over litt salt og pepper til slutt og rull sammen wrapsene.

Kommentarer

kommentarer