3 oppskrifttips til sunnere julesnacks

Raw Marzipan (close-up shot) with almonds on wooden background

Lyst på sunnere julegodteri nå i desember? Her får du tips til tre oppskrifter, kalorivennlige og sukkerfrie.


Sukkerfrie marsipankuler

90 gram mandelmel
60 gram Sukrinmelis
2 eggehviter
1-3 dråper mandelessens

Bland sammen sukrinmelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens, og kna dette godt sammen. Tilsett mer/mindre sukrinmelis avhengig av hvor søtt du ønsker marsipankulene. La deigen hvile i 15 minutter før du deler den i 12 like store biter og trill kuler. Tilsett litt ferskpresset appelsinsaft i marsipandeigen hvis du ønsker marsipan med appelsinsmak.

«Jukse-riskrem»
200 gram mager cottage cheese
60 gram halvfrosne bringebær
Søtningsmiddel (For eksempel Sukrinmelis)

Ha cottage cheese i en dyp tallerken sammen med litt søtningsmiddel, smak deg frem på mengden, og bland sammen. Tilsett rørte halvfrosne bringebær.

Sukkerfrie peppermynteknapper
1 dl Sukrinmelis
2 ss fløte
4 dråper peppermynteolje
Sjokolade til å dyppe knappene i

Bland alle ingrediensene godt sammen. Massen skal være ganske løs, men la den stå kaldt noen minutter dersom du vil ha en fastere masse å jobbe med. Trykk ut små knapper ved hjelp av et lite glass, eller rull små kuler. La knappene stivne i kjøleskapet. Smelt sjokolade over et vannbad, og dypp knappene i sjokoladen. Oppskriften gir cirka 10 peppermynteknapper. Oppbevares i kjøleskapet.

Kommentarer

kommentarer